Kom op adem voor therapeuten

Te bepalen in samenspraak volgens interesse | 09u30 - 17u00Wanneer we geboren worden hebben we onze eerste adem en als we sterven laten we onze laatste. Als mens, therapeute en yogi ligt ademen me nauw aan het hart. Zowel fysiek als mentaal heeft een gezonde adem veel effect. Hierover is al heel wat onderzoek gedaan. Voor yogi’s is de adem de brug tussen ons fysieke lichaam en onze ziel.

Bij het “therapie geven” is er voor mij iets wezenlijks verschoven toen ik meer en meer bewust werd van mijn adem. Ademen is besmettelijk, zoals geeuwen en zoals emoties,.. We nemen vaak de adem over van iemand. Zo merkte ik als mama hoe eenvoudig mijn jongste in slaap viel gewoon terwijl ik lang en diep ging ademen.

Ook van cliënten die gespannen zijn nemen we de adem over en omgekeerd nemen cliënten ook onze adem over. Zelf in contact zijn met je adem, opmerken van “amai daar zit spanning op” en wanneer je al wat geoefend bent die bewust terug richten naar een lange diepe “yogi” ademhaling, heeft veel effect.

Je leest het, het gaat niet enkel over oefeningen het gaat ook over de emoties en alles in jou aanvaarden wat er dan is. Hier helpt focussen en mediteren bij.

In therapie merk ik dat wat voor de ene werkt niet voor de andere werkt.

In deze workshop wil ik jullie aan de lijve laten ervaren wat er kan met je adem.

Van zachte aandacht en bij blijven via wholebody focussen tot gerichte oefeningen via kundalini yoga. Zo kan jij ervaren wat voor jou nu werkt en wat de mogelijkheden zijn voor andere tijden of voor jouw cliënten.

Binnen het wholebody focussen spreken we over bevroren processen. Vaak stoppen we dan met ademen. Bewust worden dat we dan stoppen met ademen en lijfelijk terug die beweging kunnen opzoeken en ook via je adem het leven terug meer toelaten en jezelf zo in veiligheid brengen helpt om de “living forward energie” te laten stromen. Beelden, nieuwe woorden,… komen dan sneller op gang. Dit is mijn persoonlijke ervaring en dit zie ik heel vaak bij cliënten gebeuren. Voor mij verzacht en versnelt de adem processen. Het hevig ontladen van ander lichaamswerk hoeft dan precies minder. Hiermee bedoel ik niet dat dit hevige slecht is.

Peter Levine schrijft er ook uitgebreid over in zijn boeken. Hij beschrijft ook mooi dat wanneer hij het focussen ontdekte het hevige minder hoefde in zijn begeleidingen.

Begeleidingen met recent trauma leren me dat die aandacht voor de adem en ook een specifieke set vanuit kundalini yoga om het lichaam uit stress te krijgen een zeer zinvol, eenvoudig en snel effect hebben.

Ik wil geen pleidooi houden dat iedereen zich moet specialiseren in de adem. Ik wil een pleidooi houden dat iedereen de adem in zijn waarde ziet. Kijkt waar die zin heeft om in te leren en doorverwijst naar anderen wanneer die voelt dat dit van betekenis kan zijn.

Het geeft ruimte om aandachtig te ademen en daar zijn we in drukke tijden vaak naar op zoek.

Het maakt je innerlijke ruimte meer helder om te focussen, je hartcentrum wordt meer ontspannen,….


Wanneer: Samen met geïnteresseerden te bepalen!
09u30-17u00
Prijs: 120€ | Lunch zelf te voorzien | Thee, koekjes, fruit en noten ter plaatse
Locatie: CEL - Gemeentestraat 227, 3010 Kessel-Lo
Meer info: call chat 0486/48.64.94 of email e-mail