Lentedag 2019

18 april 2019 | 09u30 - 16u30Welkom voor een lenteschoonmaak op 18 april. De lente werpt licht op alles wat is. Wat dient jou niet meer en wat kan wat extra licht gebruiken ?

Een halve dag geef ik kundalini yoga en een halve dag wholebody focussen. Je kan een halve dag je inschrijven of een ganse dag.

Kundalini yoga ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd is een hele oude traditie die van leraar op leraar werd doorgegeven. Tot Yogi Bhajan in de jaren zestig besloot deze yoga vorm naar het westen te brengen. Hij zag dat er heftige tijden waren en wou deze vorm delen om hoofd te bieden aan de uitdagingen van meer informatie, meer stress,… Het wordt ook de “householder” yoga genoemd. Je hebt veel eenvoudige sets die je op korte tijd terug meer vitaal doen voelen. Handig in drukke tijden. We laden ons op aan eeuwenoude wijsheden en ervaren er de helende kracht van. Het is de yoga van de ervaring, veel beter dan het uit te leggen is het ervaren en er zelf over oordelen! Voor mezelf en zovele anderen is kundalini yoga een schatkist om zachtheid en kracht, zijn en doen met mekaar te verbinden en meer vanuit je hart te leven.

Yoga is not going to make you great. Yoga is going to make you you!

Yogi Bhajan

Wholebody focussen is een vorm van focussen (www.focussenvlaanderen.be) waarbij het “in het hier en nu komen” centraal staat naast ook het toelaten van bewegingen. Het doel van focussen is om meer bij jezelf te komen en helderheid te krijgen in bepaalde onduidelijke gedachten, gevoelens, gewaarwordingen zodat je bewuster en vrijer kan handelen in relatie met jezelf en anderen. We maken ruimte voor de wijsheid zoals die bij jou daar en dan zich aandient. De oefeningen zijn deels individueel (in groep begeleid zonder praten)deels in duo. We hebben een cirkel om ervaringen uit te wisselen waar het proces (hoe ging het wat hielp, wat niet,…) voorop staat en niet jouw inhoud (welke emoties en ervaringen je tegenkwam). Bij het focussen is de innerlijke autoriteit een belangrijk begrip. Jij beslist wat je deelt en wat niet.


Wanneer: Donderdag 18 april 2019

  • 09u30-12u30 kundalini yoga
  • middagpauze
  • 13u30-16u30 wholebody focussen

Prijs: 90€ voor de hele dag of 50€ voor een halve dag
Locatie: CEL - Gemeentestraat 227, 3010 Kessel-Lo
Inschrijven: call chat 0486/48.64.94 of email e-mail