Winterdag 2019

18 januari | 10u15 - 17u15Welkom op 18 januari voor een dag om naar binnen te keren en op te laden. In de winter trekt de natuur zich terug. De dieren doen een winterslaap. De structuren van alles worden zichtbaar omdat er simpelweg meer leegte is. Zoals de bomen tonen dat blijft staan wat stevig is en vast kunnen we dat ook ervaren in onszelf. Voelen waar het in onszelf echt om draait en daar ruimte voor maken dat gaan we een ganse dag doen.

Een halve dag geef ik kundalini yoga en een halve dag wholebody focussen. Je kan een halve dag je inschrijven of een ganse dag.

Kundalini yoga ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd is een hele oude traditie die van leraar op leraar werd doorgegeven. Tot Yogi Bhajan in de jaren zestig besloot deze yoga vorm naar het westen te brengen. Hij zag dat er heftige tijden waren en wou deze vorm delen om hoofd te bieden aan de uitdagingen van meer informatie, meer stress,… Het wordt ook de “householder” yoga genoemd. Je hebt veel eenvoudige sets die je op korte tijd terug meer vitaal doen voelen. Handig in drukke tijden. We laden ons op aan eeuwenoude wijsheden en ervaren er de helende kracht van. Het is de yoga van de ervaring, veel beter dan het uit te leggen is het ervaren en er zelf over oordelen! Voor mezelf en zovele anderen is kundalini yoga een schatkist om zachtheid en kracht, zijn en doen met mekaar te verbinden en meer vanuit je hart te leven.

Yoga is not going to make you great. Yoga is going to make you you!

Yogi Bhajan

Wholebody focussen is een vorm van focussen (www.focussenvlaanderen.be) waarbij het “in het hier en nu komen” centraal staat naast ook het toelaten van bewegingen. Het doel van focussen is om meer bij jezelf te komen en helderheid te krijgen in bepaalde onduidelijke gedachten, gevoelens, gewaarwordingen zodat je bewuster en vrijer kan handelen in relatie met jezelf en anderen. We maken ruimte voor de wijsheid zoals die bij jou daar en dan zich aandient. De oefeningen zijn deels individueel (in groep begeleid zonder praten)deels in duo. We hebben een cirkel om ervaringen uit te wisselen waar het proces (hoe ging het wat hielp, wat niet,…) voorop staat en niet jouw inhoud (welke emoties en ervaringen je tegenkwam). Bij het focussen is de innerlijke autoriteit een belangrijk begrip. Jij beslist wat je deelt en wat niet.


Wanneer: Vrijdag 18 januari 2019
     10u15-13u15 kundalini yoga
     middagpauze
     14u15-17u15 wholebody focussen
Prijs: 90€ voor de hele dag of 50€ voor een halve dag
Locatie: Yavanna - Pastoor Bellonstraat 3, 3018 Leuven (Wijgmaal)
Inschrijven: call chat 0486/48.64.94 of email e-mail